Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Μικρός Πρίγκιπας σε περιπέτειες

  • από
μικρός πρίγκηπας 1

Ο Μικρός Πρίγκιπας σε περιπέτειες και χρειάζεται τη βοήθειά σου! Το σκάφος του έπαθε μεγάααααλη ζημιά και πρέπει να επιστρέψει στον πλανήτη του επειγόντως. Έχει αφήσει μόνο του το μονάκριβό του τριαντάφυλλο και ποιός θα το ποτίσει για να κρατηθεί ζωντανό;

Εκτύπωσε τα σκίτσα που θα βρεις παρακάτω, φέρε κόλλα και ψαλίδι και δες στο βίντεο πως το έφτιαξα κι εγω! Ο Μικρός Πρίγκιπας σε ευχαριστεί απο την καρδιά του!

Δες πως να το κάνεις

Ο Μικρός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε μέσα μας· αυτό που κάνει τις πιο σωστές ερωτήσεις, βλέπει τον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο και δεν φοβάται να πει στους ενήλικες σκληρές αλήθειες.

Σίγουρα, κάποιος τυχαίος περαστικός, βλέποντας το δικό μου λουλούδι θα νόμιζε πως σας μοιάζει. Μα, από μόνο του αυτό, είναι πιο σημαντικό από όλα, γιατί εγώ το ποτίζω, το προφυλάσσω κάτω από ένα γυάλινο δοχείο. Γιατί είναι αυτό που εγώ προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί αυτό είναι που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δυο ή τρεις που τις άφησα για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου”

Τι μας διδάσκει ‘ Ο Μικρός Πρίγκιπας ’ για τη ζωή!

  • Όλοι μεγαλώνοντας χάνουμε την δημιουργική φαντασία που είχαμε ως παιδιά και αντιλαμβανόμαστε με βαρετό τρόπο τα πράγματα γύρω μας.
  • Δεν πρέπει να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας αλλά να μιλάμε για αυτά και να ζητάμε αυτό που θέλουμε από τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας.
  • Το να κρίνουμε τον εαυτό μας είναι πολύ πιο δύσκολο και ορισμένες φορές πιο σημαντικό από το να κρίνουμε τους άλλους. Μόνο αν κρίνουμε σωστά τον εαυτό μας μπορούμε να εξελιχθούμε ως άτομα.
  • Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, μας έχει οδηγήσει να ζούμε μια βαρετή, μονότονη και μοναχική ζωή, καθώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ομορφιά που κρύβουν τα αστέρια!
  • Ο άνθρωπος σπαταλάει μήνες ολόκληρους δουλεύοντας χωρίς να απολαμβάνει τη ζωή του, που περνάει τόσο γρήγορα!
  • “Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν”
  • ”Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου, που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό”
  • ”Γίνεσαι υπεύθυνος, για πάντα, για ό,τι εξημερώνεις”
  • Καμιά φορά το να αφήνεις κάποιον να φύγει από το πλευρό σου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τον αγαπάς.

Δείτε περισσότερα στο ένθετο από εφημερίδα Έθνος:

”Όταν θα κοιτάζεις τον ουρανό τη νύχτα, αφού πια θα έχω κατοικήσει εγώ σε ένα από όλα και θα γελάω σε κάποιο από αυτά, τότε για εσένα θα είναι σαν να γελάνε όλα τα αστέρια. Εσύ θα έχεις αστέρια που ξέρουν να γελάνε”

Διαβάστε το βιβλίο από εδώ:

Αν υπάρχει ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί φοβερά από μικρούς και μεγάλους, αυτό είναι  ‘ Ο Μικρός Πρίγκιπας ‘ του Antoine de Saint-Exupéry, το γεγονός μάλιστα ότι έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες (!) αποδεικνύει πόσο πολύ έχει επηρεάσει μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στείλε μας το δικό σου έργο με τίτλο ” Ο Μικρός Πρίγκιπας σε περιπέτειες “, για να το ανεβάσουμε στην MicroGallery μας !