Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πόσο αγαπώ τις γοργόνες !!!…….

  • από
πόσο αγαπώ τις γοργόνες - Ανδριάνα

Πόσο αγαπώ τις γοργόνες! Η Λίλα και η Μίνα είναι οι νέες μου φίλες, ζουν σε ένα παραμυθένιο βυθό στην Οδό Αστερία. Η Λίλα φτιάχνει υπέροχο τσάι λεβάντας και η Μίνα τραγουδάει τόσο υπέροχα που μαζεύονται γύρω της για να την ακούσουν ακόμα και οι καρχαρίες!

Πάρε ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, παστέλ ή ότι άλλο υλικό σου αρέσει και δώσε τα δικά σου χρώματα στις εικόνες. 

Διαβάστε εδώ και τo παραμύθι « Η Μικρή Γοργόνα » (“The Little Mermaid”) – Χανς Κρίστιαν Αντερσεν

To παραμύθι « Η Μικρή Γοργόνα » (“The Little Mermaid”) γράφτηκε από τον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και δημοσιεύθηκε το 1836 στη Δανία. Όπως και πολλές άλλες ιστορίες του μεγάλου δανού παραμυθά, μεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες και έγινε διάσημο. Ο χαρακτήρας της μικρής γοργόνας ήταν τόσο αγαπητός που έγινε εθνικό σύμβολο της Δανίας. Ετσι, το 1913, ο δανός γλύπτης Edvard Eriksen δημιούργησε το ομώνυμο άγαλμα που τοποθετήθηκε σε έναν βράχο στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Το άγαλμα ζήτησε ο Carl Jacobsen που είχε εντυπωσιαστεί από ένα μπαλέτο που είχε παρακολουθήσει με θέμα την ιστορία του Αντερσεν. Από τότε εκατομμύρια τουρίστες βλέπουν τη μικρή γοργόνα στη Κοπεγχάγη και μαθαίνουν την ιστορία…

Στην ταινία, της Ντίσνεϋ. η μικρή γοργόνα Άριελ ερωτεύεται τον Έρικ, έναν πρίγκιπα της ξηράς. Για να μπορέσει να τον παντρευτεί, κάνει μια συμφωνία με την κακιά μάγισσα Ούρσουλα. Η Ούρσουλα της δίνει πόδια, αλλά η Άριελ πρέπει να κάνει τον Έρικ να την ερωτευτεί μέσα σε τρεις μέρες. Το παιδικό φιλμ έχει φυσικά χάπι εντ. Η Άριελ παντρεύεται τον Έρικ και μένει για πάντα άνθρωπος. Ο γάμος τους είναι υπέροχος, με προσκεκλημένους ανθρώπους και άλλα πλάσματα της θάλασσας.

Αναζητήστε την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney ” Η Μικρή Γοργόνα ” στην Google – Video και δέστε την στο YouTube