Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σαν τις μπαλαρίνες του Ντεγκά !….

  • από
Μπαλαρίνες Ντεγκά 2

Ντεγκά ο ζωγράφος που αγαπούσε να ζωγραφίζει μπαλαρίνες!
Ο Έντγκαρ Ντεγκά, ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης από τους σημαντικότερους του 19ου αιώνα, γεννιέται στο Παρίσι στις 19 Ιουλίου 1834. Γνωστός για την αγάπη του να ζωγραφίζει μπαλαρίνες και να αποτυπώνει την κίνηση του σώματος μετά από αμέτρητες ώρες παρατήρησης. Παραπάνω βλέπετε δύο από τα γνωστότερα έργα του.


Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον σπουδαίο αυτόν ζωγράφο εδώ.

Τι λέτε; Πάμε να ξυπνήσουμε τον καλλιτέχνη μέσα μας;

και να δημιουργήσουμε τις δικές σου μπαλαρίνες σαν τις μπαλαρίνες του Ντεγκά ;

Χρωματίζουμε τις μπαλαρίνες, δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος. Απλά διαλέγουμε τα χρώματα που μας αρέσουν και αφηνόμαστε να παρασυρθούμε απο το μαγευτικό τους χορό!
Σου έχω και μικρά μπαλαρινάκια για να συναρμολογήσεις και να χρωματίσεις και αν θέλεις μπορείς να τα κόψεις και να φτιάξεις μια γιρλάντα για την πόρτα σου, το γραφείο σου ή ακόμα και να τα κρεμάσεις στο φωτιστικό σου. Αν έχεις γκοφρέ, φτιάξε τους μικρές φουστίτσες-τουτού! Αν δεν έχεις, μη στενοχωριέσαι, αφου εναλλακτικά μπορείς να τις φτιάξεις με χάρτινες θήκες απο αυτές που βάζουμε τα κεκάκια(δες στη φωτογραφία) ή χαρτοπετσέτες, παλιά υφάσματα και να τις διακοσμήσεις με χρυσόσκονη, φουντάκια ή πομ πομ(ή πον πον;).

Σαν τις μπαλαρίνες του Ντεγκά !…

Στείλε μας μια φωτογραφία με τις δικές σου μπαλαρίνες σαν του Ντεγκά !

Πολύ θα ήθελα να δω τι έχεις φτιάξει, αν θέλεις στείλε μου φωτογραφία του έργου σου με το όνομά σου, τον τόπο και την ηλικία σου ή βρές μας στο instagram!

Στη σελίδα μας microgallery μπορούμε να ανεβάζουμε τα δικά σας έργα, όπως ζωγραφιές, κολλάζ ή δημιουργίες που θα μας στέλνετε. 

Μπορείτε να επισκεφτήτε την σελίδα από το κύριο menu ή πατώντας εδώ !…