Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σε στυλ Paul Klee : Εμπνεόμαστε απο τον ζωγράφο !

  • από
Σε στυλ Paul Klee - Art Kids

Paul Klee ( ΠΑΟΥΛ ΚΛΕΕ ) Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ (1879-1940), αυτός ο μεγάλος εμπνευστής της μοντέρνας τέχνης που έλεγε χαρακτηριστικά στους μαθητές του: “Το χρώμα είναι το μέρος όπου ο εγκέφαλος και το σύμπαν συναντιούνται”. Η τέχνη του επηρεάστηκε απο διάφορα κινήματα, συμπεριλαμβανομένου του κυβισμού, εξπρεσιονισμού και σουρεαλισμού. O Paul Klee Πίστευε ότι αν καταννοήσουμε τη φύση, μετα απο παρατήρηση και μίμηση-αποτύπωσή της, ίσως καταφέρουμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε και εμείς όπως ακριβώς κάνει η φύση. Γνώστης της θεωρίας των χρωμάτων και μετά απο αρκετό πειραματισμό, ανέπτυξε ενα ιδιαίτερα άρτιο στύλ και δημοσίευσε μια πληθώρα διαλέξεων, που έδωσε στη σχολή του Bauhaus για τη φόρμα και το σχέδιο, το γνωστό ”Paul Klee ‘s Notebooks”. Μπορείς να διαβάσεις κομμάτι απο τις διαλέξεις του εδω.

Σε στυλ Paul Klee – “Το χρώμα είναι το μέρος όπου ο εγκέφαλος και το σύμπαν συναντιούνται”.

Πάμε να δημιουργήσουμε σε στυλ Paul Klee !

Εμπνεόμαστε λοιπόν και κάνουμε το δικό μας έργο σε στύλ Paul Klee! Χρωμάτισε με ότι χρώματα επιλέξεις τα κουτάκια. Εγώ επέλεξα χαρτί ακουαρέλας και διάλεξα μπλε, πράσινο, κίτρινο, μωβ, πορτοκαλί και ματζέντα και αφου χρωμάτισα τα μισά κουτάκια ανέμειξα λίγο άσπρο σε κάθε χρώμα ξεχωριστά και χρωμάτισα με αυτά τα υπόλοιπα κουτάκια. Έτσι έφτιαξα τα πιο ανοιχτόχρωμα που βλέπεις! Μετά έκοψα και κόλλησα τον γατούλη και Ταρα τα τάμμμ!

Προσοχή, αν επιλέξεις να το τυπώσεις σε απλό χαρτί χρησιμοποίησε μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή παστέλ και όχι υδατοδιαλυτά χρώματα (τέμπερες). Εναλλακτικά μπορείς με εναν χάρακα να τραβήξεις γραμμές σε χαρτί ακουαρέλας και να φτιάξεις το δικό σου μοτίβο.

Aγαπώ τα γατούλια και ο σημερινός γατούλης είναι σε στύλ Terry Runyan, νομίζω αυτό το πάντρεμα κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο παιχνιδιάρικο!

Αν υπάρξει ενδιαφέρον, καθώς το site είναι μόλις τριών εβδομάδων (μικρούλι ψαράκι), θα επανέλθουμε με Klee. Περιμένω τα σχέδιά σας ψαράκια μου!

ΠΑΟΥΛ ΚΛΕΕ – Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ
Δείτε περισσότερα εδώ …

Στείλε μας μια φωτογραφία με το δικό σου έργο σε στυλ Paul Klee !

Πολύ θα ήθελα να δω τι έχεις φτιάξει, αν θέλεις στείλε μου φωτογραφία του έργου σου από τη σελία επικοινωνίας εδώ, με το όνομά σου, τον τόπο και την ηλικία σου …

Στη σελίδα μας microgallery μπορούμε να ανεβάζουμε τα δικά σας έργα, όπως ζωγραφιές, κολλάζ ή δημιουργίες που θα μας στέλνετε. 

Μπορείτε να επισκεφτήτε την σελίδα MicroGallery από το κύριο menu ή πατώντας εδώ !…

Αν θέλεις μπορείς να με βρείς και στο instagram!