Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ζωγραφίστε κοιτάζοντας τα αστέρια !

  • από
Starry night- Vincent Van Gogh

Ζωγραφίστε κοιτάζοντας τα αστέρια ! έναν από τους πιό γνωστούς ζωγράφους της σύχρονης τέχνης τον Vincent Van Gogh

Στη ζωγραφική του, ο Van Gogh δημιουργούσε έναν δικό του κόσμο γεμάτο συναισθήματα, χρώματα και κίνηση. «Έναν κόσμο όπου μπορούσε να ονειρεύεται πάντα κοιτάζοντας τα αστέρια».

Η Έναστρη Νύχτα του Vincent Van Gogh

Η Έναστρη Νύχτα (Starry night), αποτελεί ένα έργο ορόσημο στη σύγχρονη ζωγραφική. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα όλων των εποχών και μία από τις εικόνες που έχουν αναπαραχθεί όσο καμιά άλλη στην ιστορία της ζωγραφικής τέχνης.

Έναστρη Νύχτα – Η ιστορία πίσω από τον πιο εμβληματικό πίνακα του Vincent Van Gogh

Ζωγραφίστε κοιτάζοντας τα αστέρια!

Χρωματίστε τον ζωγράφο (Van Gogh), αυτού του υπέροχου πίνακα και φτιάξτε τον δικό σας έναστρο ουρανό. Μη ξεχάσετε μόλις τελειώσετε και με τα αστέρια στον ουρανό να κάνετε μια ευχή! Αν θέλετε μπορείτε να κρεμάσετε το έργο σας σε κάποιο τοίχο του δωματίου σας! Θα ήταν υπέροχο!

Η Έναστρη Νύχτα (Starry night
Ποίηση-μουσική: Παντελής Τσιμπισκάκης Poetry-Music: Pantelis Tsibiskakis Κιθάρα-Φωνή: Κορτέσσα Τσιφοδήμου Voice-Guitar: Kortessa Tsifodimou Επεξεργασία: Thanasis Lightbridge Rendering: Thanasis Lightbridge Από την ποιητική συλλογή “‘Αβλέμμων βυθός” του Παντελή Τσιμπισκάκη, εκδόσεις Ζήτη, 2010
Επεξεργασία του πίνακα “Έναστρη Νύχτα” του Vincent Van Gogh – 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων
Ο Πέτρος Βρέλλης είναι ο δημιουργός που κατάφερε να δώσει κίνηση στην «Έναστρη Νύχτα», του Βαν Γκογκ. Στο έργο του αυτό ο Βαν Γκογκ έχει απεικονίσει χαοτικές δίνες που ακολουθούν την κλιμάκωση Κολμογκόροφ, όπως προκύπτει από μαθηματική ανάλυση της εικόνας.

Η τυρβώδης ροή στην «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ